شرکت مهاجرتی هومان ویزا در حال حاضر در حوزه برگزاری آزمون YOS فعالیت ندارد
آزمون SAT و آزمون YOS هر دو از آزمون های ورودی دانشگاه در مقطع کارشناسی هستند و نمره آنها مورد پذیرش دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه می باشد. تفاوت آزمون SAT و YOS در ساختار، نمره دهی، زبان برگزاری، اعتبار آزمون و غیره می باشد.
آزمون یوس ترکیه
اگر می خواهید در ترکیه تحصیل کنید، باید بدانید برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه باید ابتدا در آزمون های ورودی دانشگاه شرکت کنید، تا بتوانید پذیرش تحصیلی بگیرید و پس از آن با داشتن سایر شرایط ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کنید.
آزمون یوس، آزمون ورودی دانشگاه های دولتی ترکیه و برخی از دانشگاه های خصوصی برای پذیرش تحصیلی دانشجویان خارجی است و به منظور ارزیابی سطح علمی داوطلبان برگزار می شود. متقاضیان می توانند برای تحصیل در رشته های مختلف در مقطع کاردانی و کارشناسی و رشته های پزشکی با شرکت در این آزمون و کسب نمره ی قابل قبول برای اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه های دولتی این کشور اقدام نمایند.
آزمون یوس ترکیه فقط برای اپلای تحصیلی و پذیرش دانشجویان خارجی برای کاردانی و کارشناسی طراحی شده است و برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در دانشگاه های ترکیه، آزمون یوس برگزار نمی شود.
تا سال 2010 آزمون یوس توسط مرکز سنجش، گزینش و جذب دانشجو در ترکیه (OSYM) برگزار می شد و از سال 2011 به بعد برگزاری آزمون یوس بر عهده دانشگاه ها بود و هر دانشگاه آزمون یوس مختص به خود را برگزار می کرد و در حال حاضر از سال 2023 وزارت آموزش ترکیه آزمون یوس را به صورت متمرکز با نام TR YOS برگزار می کند.
اگر می خواهید بدانید آزمون یوس برای چه رشته هایی برگزار می شود؟ باید گفت این آزمون برای دریافت پذیرش تحصیلی در رشته های متنوعی از جمله رشته های علوم پزشکی مانند پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، مامایی و… و رشته های مهندسی مانند شیمی، مکانیک، معماری، کامپیوتر و… و رشته های هنر و موسیقی
ساختار آزمون یوس
آزمون YOS به دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می شود و داوطلب با توجه به نیاز خود می تواند نوع آزمون را انتخاب کند.
ساختار آزمون یوس شامل دو بخش ارزیابی مهارت های یادگیری پایه و مهارت زبان ترکی می باشد. بخش اصلی آزمون یوس که مهارت های یادگیری پایه است شامل سوالات ریاضی، هندسه و هوش می باشد. این بخش در تمام آزمون های یوس دانشگاه های مختلف وجود دارد و فقط تعداد سوالات و مدت زمان آزمون متفاوت است. این بخش شامل 80 تا 120 سوال 5 گزینه ای است و همان طور که گفته شد تعداد سوالات آزمون یوس دانشگاه های مختلف متفاوت است و مدت زمان انجام آزمون 90 تا 120 دقیقه می باشد.
بخش دوم ساختار آزمون یوس، مهارت زبان ترکی است. اما این بخش برای همه دانشجویان مورد نیاز نیست، در ادامه در مورد این بخش بیشتر توضیح می دهیم.
بخش مهارت های پایه آزمون یوس
سوالات آزمون یوس در بخش مهارت های یادگیری پایه عبارتند از:
سوالات ریاضیات
بخش ریاضیات آزمون یوس دارای 45 سوال است که 40 تا 50 درصد سوالات آزمون را شامل می شود و بزرگترین بخش آزمون محسوب می شود و سوالات آن جزء مباحث ریاضی دوره دبیرستان است که شامل مباحث زیر می باشد:
- مبحث اعداد شامل چهار عمل اصلی در اعداد گویا و اعشاری، اعداد نمایی و رادیکالها
- مبحث نسبت ها
- حل کردن و ساده کردن معادلات
- معادلات درجه یک، دو و سه مجهولی
- مسائل درصد و مسائل مربوط به سن و مسائل عددی
- حل مسائل عملگرهای منطقی
- مجموعه ها و تعریف توابع
- توابع چند جمله ای
سوالات هندسه
بخش دوم آزمون یوس شامل سوالات هندسه است که فقط دارای 10 تا 20 سوال است. سوالات این بخش در مورد اشکال، زوایا، مساحت ها و هندسه مختصات می باشد. سوالات هندسه توانایی داوطلبان را در کاربرد فرمول ها و حل مسائل علمی تحت محدودیت زمانی را ارزیابی می کند.
سرفصل های بخش هندسه شامل:
- مبحث دایره و مساحت آن
- مبحث چنبره و طول آن
- مبحث مثلث (زوایا، اضلاع، مساحت و…)
- مبحث مربع (محیط، مساحت، زوایا)
- مبحث مستطیل (محیط، مساحت، زوایا)
- مبحث ذوذنقه (محیط، مساحت و زوایا)
- مسائل زوایا
- چند ضلعی ها
سوالات هوش (IQ)
بخش هوش تقریبا ۳۰ تا ۴۰ سوال دارد. سوالات این بخش شامل پازل، تشخیص الگو و استدلال انتزاعی است. سوالات هوش آزمون یوس محتوای علمی خاصی را ارزیابی نمی کند، بلکه تفکر انتقادی و چابکی ذهنی که مهارت های ضروری برای مطالعه در سطح دانشگاه هستند، را مورد سنجش قرار می دهد.
مباحث مرتبط با هوش عبارتند از:
- شمردن تعداد اشکال
- استفاده از اشکال و معاملات
- پیدا کردن شکل متفاوت در بین اشکال
- رابطه بین اعداد و حروف
- عملیات ریاضی با استفاده از اشکال و حروف
- پیدا کردن قوانین در مجموعه اشکال
- پیدا کردن قوانین بین اعداد
- سوالات تا کردن و بریدن کاغذ
- پیدا کردن مقادیر نامشخص در ماتریسها
- تکمیل شکل سه بعدی
- حل سودوکوهای پنج و شش تایی
- پیدا کردن قوانین برای اعداد داخل شکل
- محاسبه مسافت در اشکال
- رسم نمای اشکال از بالای
- شمردن اعداد
بخش مهارت زبان ترکی آزمون یوس
بخش دوم ساختار آزمون یوس، مهارت زبان ترکی است. سوالات این بخش سطح مهارت های زبان ترکی داوطلبان را ارزیابی می کند، اما این بخش برای همه دانشجویان ضروری نیست، چرا که آزمون یوس به چند زبان برگزار می شود و این بخش توسط برخی از دانشگاه ها که آزمون یوس را به زبان ترکی ارائه می دهند حائز اهمیت است. بخش مهارت زبان ترکی آزمون یوس برای داوطلبانی که به زبان انگلیسی در این آزمون شرکت کرده اند، ممکن است حذف و یا جایگزین شود و داوطلب با داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر مانند آزمون تافل تضمینی، آزمون آیلتس (آیلتس آکادمیک)، آزمون دولینگو تضمینی و… می تواند در دانشگاه ثبت نام کند. در واقع تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی از مهمترین شرایط شرکت در آزمون یوس است، چرا که بدون داشتن تسلط کافی به زبان ترکی یا انگلیسی نمی توانید به سوالات پاسخ بدهید و نمره قبولی کسب کنید.
برخی دانشگاه های پذیرنده آزمون یوس ترکیه، بخش زبان ترکی آزمون یوس را همزمان با بخش مهارت های پایه (ریاضی، هندسه، هوش) برگزار می کنند، اما بیشتر دانشگاه ها این بخش را پس از کسب نمره قبولی در آزمون یوس در بخش اصلی یعنی بخش مهارت های پایه برگزار می کند. در صورتی که داوطلب نتواند در بخش زبان ترکی نمره قبولی را کسب کند، باید قبل از شروع کلاس های دانشگاه، 6 ماه در کلاس زبان ترکی شرکت کند تا بتواند مهارت های زبان ترکی خود را برای ورود به دانشگاه تقویت کند.
بخش مهارت زبان ترکی دارای ۵۰ تا ۶۰ سوال است که مهارت های درک مطلب، دستور زبان، واژگان و مهارت نوشتاری زبان ترکی را ارزیابی می کند. این بخش شامل سوالات چندگزینه ای، پرکردن جای خالی یا پاسخ های کوتاه می باشد و مدت زمان انجام آن 60 تا 90 دقیقه است.
جهت پرداخت هزینه آزمون های بین المللی زبان انگلیسی از جمله آزمون آیلتس، تافل (آزمون تافل IBT و آزمون تافل هوم ادیشن تضمینی)، آزمون PTE، آزمون های زبان کمبریج، آزمون دولینگو، آزمون OET تضمینی و… می توانید از خدمات پرداخت ارزی شرکت مهاجرتی هومان ویزا استفاده کنید.
برگزاری آزمون یوس در ایران
در سال های گذشته مرکز اصلی برگزاری آزمون یوس محل دانشگاه برگزار کننده آزمون بود و برخی از دانشگاه ها در شهرهای بزرگ ترکیه و برخی کشورهای نیز آزمون یوس را برگزار می کردند و آزمون یوس در ایران در شهرهای تهران، تبریز و ارومیه نیز برگزار می شد، اما پس از اطلاعیه سال 1402 از سوی دولت ترکیه و بعد از مرکزی شدن آزمون تحت عنوان TR YOS تعداد محل برگزاری آزمون یوس محدودتر شده است و در حال حاضر این آزمون در ایران برگزار نمی شود و داوطلبان ایرانی هنگام ثبت نام آزمون یوس باید یکی از مراکز برگزاری آزمون یوس در ترکیه را انتخاب نمایند. برای کسب اطلاعات دقیق و به روز در خصوص محل و زمان برگزاری آزمون یوس به وبسایت دانشگاه های ترکیه که آزمون یوس را برگزار می کنند مراجعه نمایید.
برخلاف برخی آزمون های ورودی دانشگاه ها مانند آزمون GRE تضمینی که چندین مرتبه در سال برگزار می شود، تا پیش از سال 1402 آزمون یوس تنها سالی یک بار برگزار می شد، اما در حال حاضر آزمون TR YOS در سال 2 مرتبه برگزار می شود.
آزمون SAT چیست؟
آزمون SAT یا (Scholastic Aptitude Test) یک آزمون ورودی برای دریافت پذیرش دانشگاه های ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای دیگر از جمله ترکیه، انگلیس، کانادا و غیره است و هر سه ماه یک بار توسط موسسه کالج برد آمریکا در کشورهای مختلف در سراسر دنیا برگزار می شود. آزمون SAT دانش داوطلبان را در سه زمینه ی ریاضیات، خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی ارزیابی می کند.
این آزمون اطلاعات و مهارت داوطلبان را در دروس مقطع دبیرستان برای ورود به دانشگاه مورد سنجش قرار می دهد و شرط پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی و کالج های آمریکا و برخی کشورهای دیگر کسب نمره ی قبولی در این آزمون است. تعداد دفعات برگزاری این آزمون در آمریکا ۷ مرتبه در سال و در کشورهای دیگر 5 یا 6 مرتبه در سال می باشد.
اعتبار آزمون SAT برای ورود به دانشگاه های ترکیه 2 سال و برای سایر کشورها 5 سال است. همچنین باید بدانید آزمون SAT مانند بسیاری از آزمون های بین المللی در ایران برگزار نمی شود و برای شرکت در این آزمون باید به کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات و غیره سفر کنید.
انواع آزمون SAT
آزمون SAT دارای دو نوع جنرال و سابجکت می باشد. آزمون SAT جنرال درک مطلب، نگارش و ریاضی و آزمون SAT سابجکت نیز دروس تخصصی مانند زیست، شیمی و غیره را ارزیابی می کند. برای شرکت در آزمون SAT محدودیت سنی وجود ندارد اما سن اغلب داوطلبان بین 17 تا 21 سال است.
کسب نمره ی قبولی در آزمون SAT جنرال برای پذیرش بسیاری از دانشگاه ها کافی است، اما برای اخذ پذیرش برخی دانشگاه ها، داوطلبان باید در آزمون SAT سابجکت نیز شرکت کنند و نمره ی قابل قبول را کسب کنند. شرکت در آزمون SAT جنرال یا سابجکت یا هر دو بستگی به دانشگاه و رشته ای دارد که داوطلب انتخاب می کند.
جهت کسب موفقیت در کوتاه ترین زمان و دریافت بهترین نتیجه در آزمون های ورودی دانشگاه ها مانند آزمون LSAT، آزمون IMAT، آزمون GMAT، آزمون GRE، تولک تضمینی و… از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا کاملترین مشاوره را دریافت کنید.
ساختار آزمون SAT
آزمون SAT جنرال شامل 154 سوال تستی است و مدت زمان انجام آن سه ساعت است.
آزمون SAT جنرال از 4 بخش کلی تشکیل شده است:
- بخش درک مطلب (Reading): در این بخش دانش زبان انگلیسی و مهارت درک مطلب داوطلبان مورد ارزیابی قرار می گیرد و 52 سوال دارد که داوطلبان 65 دقیقه فرصت دارند تا به سوالات پاسخ دهند. در بخش Reading چند متن مختلف داده می شود و داوطلبان باید براساس اطلاعات متن ها به سوالات جواب دهند.
- بخش نوشتاری (Writing): در این بخش از آزمون SAT مهارت نگارش ارزیابی می شود و شامل 44 سوال و نوشتن یک انشای کوتاه است و داوطلبان برای پاسخگویی به این بخش 35 دقیقه فرصت دارند.
- بخش ریاضیات: در این بخش، دانش ریاضیات داوطلبان در سطح دبیرستان ارزیابی می شود. بخش ریاضی از سوالاتی در زمینه ی جبر، توانایی حل مساله، تجزیه و تحلیل اطلاعات و در دو بخش 25 دقیقه و یک بخش 20 دقیقه تشکیل شده است. این بخش شامل 58 سوال است.
- بخش مقاله نویسی: انجام این بخش اختیاری است و مهارت داوطلبان در نوشتن مقاله به زبان انگلیسی ارزیابی می شود و مدت زمان پاسخگویی به سوالات 50 دقیقه است. داوطلبان باید در مورد موضوع درخواستی انشایی بنویسد. نمره این بخش جدا از دو بخش دیگر محاسبه می شود.
ساختار آزمون SAT سابجکت، به صورت تستی و در پنج زمینه ی انگلیسی، تاریخ، زبان، ریاضی و علوم (زیست، شیمی و فیزیک) برگزار می شود و مدت زمان پاسخگویی به هر یک از بخش ها 60 دقیقه است، همچنین در مورد سطح علمی سوالات آزمون SAT سابجکت باید گفت سطح علمی سوالات در حد دروس دبیرستان است.
نمره ی بخش های درک مطلب و ریاضی، آزمون SAT هر کدام 200 تا ۸۰۰ است و نمره ی نهایی بین 600 تا ۱۶۰۰ خواهد بود و بخش انشاء نمره ی جدا بین ۱ تا ۶ دارد و نمره بخش درک مطلب و ریاضی تعیین کننده نمره نهایی آمون هستند.
تفاوت های آزمون SAT و آزمون YOS
آزمون SAT و آزمون YOS هر دو از آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی هستند و دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه نمره این دو آزمون را برای اعطای پذیرش تحصیلی به دانشجویان خارجی می پذیرند و افرادی که می خواهند پس از دبیرستان در یکی از دانشگاه های ترکیه ادامه تحصیل بدهند، باید با توجه به درخواست دانشگاه مقصد در یکی از آزمون های SAT و آزمون YOS و آزمون ACT و غیره شرکت کنند و شرایط خاص و یا محدودیت سنی برای شرکت در این آزمون ها وجود ندارد و همه ی داوطلبانی که مدرک دیپلم خود را دریافت کرده باشند یا دانش آموز سال آخر باشند با هر سنی می توانند در آزمون یوس و SAT شرکت کنند.
نمره آزمون یوس و SAT هر دو به مدت 2 سال اعتبار دارند. همچنین هر دو آزمون در ایران برگزار نمی شوند و داوطلبان ایرانی برای شرکت در این آزمون ها باید به ترکیه سفر کنند.
با وجود شباهت هایی که این دو آزمون دارند، اما تفاوت هایی هم دارند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
- تفاوت در ساختار
- تفاوت در زبان برگزاری آزمون
- تفاوت در اعتبار
- تفاوت در نمره دهی
- تفاوت در تعداد دفعات برگزاری آزمون
تفاوت در ساختار آزمون
مهمترین تفاوت آزمون یوس و آزمون SAT تفاوت در ساختار است، بخش اصلی آزمون یوس مهارت های یادگیری پایه است و شامل سوالات ریاضی، هندسه و هوش است و دارای 80 تا 120 سوال 5 گزینه ای می باشد و مدت زمان انجام آزمون 90 تا 120 دقیقه می باشد.
همان طور که گفته شد آزمون SAT در دو نوع جنرال و سابجکت برگزار می شود و داوطلبان باید با توجه به درخواست دانشگاه مقصد در یکی از انواع آن شرکت کنند. ساختار آزمون جنرال شامل 154 سوال تستی در زمینه ی ریدینگ، رایتینگ، ریاضیات و نوشتن مقاله می باشد و مدت زمان انجام آن سه ساعت است. آزمون SAT سابجکت، به صورت تستی و در پنج زمینه ی انگلیسی، تاریخ، زبان، ریاضی و علوم (زیست، شیمی و فیزیک) برگزار می شود و مدت زمان پاسخگویی به هر یک از بخش ها 60 دقیقه است. سطح علمی آزمون های SAT و YOS در حد دروس دبیرستان می باشد، اما به طور کلی آزمون SAT از آزمون YOS سخت تر است.
تفاوت در زبان برگزاری آزمون
آزمون SAT فقط به زبان انگلیسی برگزار می شود، اما آزمون YOS به 6 زبان ترکی، انگلیسی، آلمانی، عربی، فرانسوی و روسی برگزار می شود، البته اغلب داوطلبان به زبان های ترکی و انگلیسی در این آزمون شرکت می کنند.
تفاوت در اعتبار آزمون
آزمون SAT یک آزمون بین المللی است و بسیاری از دانشگاه های معتبر آمریکا، انگلیس، کانادا، ترکیه و… مدرک آزمون SAT را برای اخذ پذیرش تحصیلی معتبر می دانند، اما آزمون یوس فقط مورد تایید دانشگاه های ترکیه است و در کشورهای دیگر نمره آزمون یوس معتبر نمی باشد.
تفاوت در نمره دهی آزمون
آزمون یوس از 100 تا 500 نمره دارد و داوطلبان برای دریافت نمره قبولی باید حداقل نصف نمره آزمون یعنی 250 را کسب کنند. در صورتی که نمره داوطلب کمتر از 250 شود در آزمون مردود می شود و نمی تواند از دانشگاه درخواست پذیرش تحصیلی بنماید. برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های معتبر و رشته های پر تقاضا مانند پزشکی باید بتوانید نمره 450 و نزدیک به 500 را کسب کنید. همچنین در نمره دهی آزمون YOS برای پاسخ های نادرست نمره منفی محاسبه می شود و به ازای هر 4 پاسخ نادرست، امتیاز یک پاسخ درست را از دست می دهید، اما در سیستم نمره دهی آزمون SAT نمره منفی وجود ندارد و شما می توانید به تمام سوالات پاسخ بدهید.
آزمون SAT بین 400 تا 1600 نمره دارد. بخش های ریاضیات و درک مطلب هر یک 200 تا 800 نمره دارد و نمره نهایی آزمون از مجموع امتیاز این دو بخش محاسبه می شود.
تفاوت در تعداد دفعات برگزاری آزمون
آزمون TR YOS فقط دو مرتبه در سال برگزار می شود، اما آزمون SAT در آمریکا 7 مرتبه و در سایر کشورها از جمله ترکیه 6 مرتبه در یک سال برگزار می شود. همچنین تعداد مراکز برگزاری آزمون SAT در سراسر دنیا بیشتر از آزمون یوس ترکیه است.
ووچـر آزمون یوس مانند ووچر آزمون تافل و سایر آزمون های زبان بین المللی از طریق کارت های ارزی اعتباری قابل خرید می باشد، متقاضیان می توانند در ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا ضمن دریافت مشـاوره رایگان درباره شرایط و مراحل نحوه خرید ووچر، در کوتاه ترین زمان مناسبترین نتیجه را کسب نمایند.
از مطالعه مقاله فوق می توان نتیجه گرفت
جهت کسب موفقیت تضمینی در آزمون های زبان ویژه مهاجرت شغلی و تحصیلی قدم اول استفاده از مشـاوره های تخصصی و تمـاس با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا برای تهیه و خرید اکانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و کسب مهارت های مورد نیاز در این آزمون ها می باشد.
مهاجرت تحصیلی موفق نیازمند دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جایگاه شغلی و یا مقصد مورد نظر است، متقاضیان با مشاوره از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا می توانند از دانش به روز در این باره بهره مند شوند.
لینک های کاربردی شرکت مهاجرتی هومان ویزا
- شرکت مهاجرتی هومان ویزا
- ۰ نظر